Spiżarnia
Spiżarnia
Utwórz nowe konto

Tradycyjne Przysmaki

Spiżarnia
Spiżarnia

Maliny z rumem – dwa smaki w jednym

Spiżarnia

Klasyczną konfiturę z malin znamy wszyscy, bo to wyrób tradycyjnie polski, goszczący na naszych stołach od zawsze. Ale konfitura z malin z dodatkiem rumu – to już zupełnie inna sprawa. Smak malin z niewielkim dodatkiem cukru wzbogacono o smak i zapach rumu. To połączenie daje w efekcie unikalną kompozycję – maliny z rumem.

Maliny z rumem – jak to się przyrządza?

Pachnące maliny wrzuca się do garnka i smaży na małym ogniu, łącząc je z niewielką ilością cukru. Owoce miesza się powoli drewnianą łyżką. Przed samym końcem procesu smażenia dodaje się odrobinę rumu. Jakiego rumu? Najlepszego: o pełnym, głębokim smaku i uwodzicielskim zapachu. Ile rumu należy dodać? Tego sekretu nie zdradzi żadna kucharka, bo wie doskonale, że zbyt mała ilość rumu pozostanie niezauważona, zaś zbyt duża sprawi, że smak rumu zagłuszy słodycz malin.

Maliny z rumem – jak to smakuje?

Na to pytanie nie da się odpowiedzieć, po prostu malin z rumem należy spróbować. Pierwszy smak, który się otwiera to smak samych malin. Ale już po chwili da się wyczuć lekko gorzki, odrobinę korzenny smak rumu. Delikatność malin w połączeniu z pewną chropowatością rumu daje kombinację zaskakującą, nieoczywistą, bogatą. Jakże bardzo sprawdza się w tym wypadku określenie, że jeden plus jeden to dużo więcej niż dwa – maliny z rumem stanowią wprost feerię smaków!

Maliny z rumem – jak je jeść?

Każdy znajdzie swój ulubiony sposób na to, by rozkoszować się malinami z rumem. Jedni wybiorą drogę klasyczną, jedząc je z bułką drożdżową czy chałką. Inni dodadzą je do ciasta. Łasuchy zaś po prostu wyjedzą łyżką ze słoika. I kto wie, czy to nie oni znajdą najpyszniejszy sposób na smakowanie malin z rumem.

Zainteresowany? Zapraszamy do zakupu malin z rumem!

Podaj swój adres e-mail

jeśli chcesz być na bieżąco informowany o nowych produktach oraz zmianach w ofercie