Facebook
konfitury pikantne spiżarnia - porzeczki rabarbar 3

Konfitura z rabarbaru z porzeczkami

Na straganach pojawił się już nawalijkowy rabarbar. Doskonałe to warzywo można wykorzystać na wiele sposobów. My robimy z niego konfiturę z dodatkiem czarnych porzeczek i i przypraw korzennych, która doskonale pasuje do serów.
czytaj więcej...
dsc_6967 kopia

Dlaczego warto jeść polski miód?

Dlaczego warto jeść polski miód? Nie tylko dlatego, że jest pyszny, ale przede wszystkim zdrowy. Można go stosować na rozmaite dolegliwości – w zależności od rodzaju kwiatów, z których powstał.
czytaj więcej...

Konfitura z wiśni – rozpieszczaj się z każdą łyżeczką

Duże, soczyste wiśnie zanurzone w lekkiej galaretce z cukru – ach! Wydaje się, jakby te wiśnie zostały zebrane dopiero wczoraj – tyle w nich smaku, aromatu i słońca. Mocno wiśniowy smak i zniewalający zapach uwodzą na kawałku bułki przy porannej kawie, pysznie smakują jako dodatek do naleśników lub ozdoba ciasta.
czytaj więcej...

Musztarda kozacka ostra – solo i w duecie

Czym charakteryzuje się musztarda kozacka ostra? Co ją wyróżnia i skąd wzięła się jej nazwa? Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej...

Tradycyjna konfitura z malin – dla siebie i w prezencie

Tradycyjna konfitura z malin stanowi prawdziwą gratkę dla łasuchów! Dowiedz się, jak powinny smakować domowe przetwory.  
czytaj więcej...

Tradycyjny sok z jabłek – owoce zamknięte w butelce

Jabłka stanowią jeden z największych polskich skarbów, dlatego, żeby zatrzymać smak tych wyjątkowych owoców, robimy tradycyjny sok z jabłek. Poznaj sekret jego tłoczenia!  
czytaj więcej...
1 2 3 ... 6